2018. június 24., vasárnap

A mai modern nő útja


Régebben a nők útja, feladata sokkal egyszerűbb, letisztultabb volt. Ez nem jelenti feltétlenül azt, hogy korlátok közé voltunk szorítva. Hiszen nagyon sok olyan nő van a történelemben, akik igen is ki tudtak törni a női sztereotípiákból, berögzült szerepekből, mint az anya vagy feleség. Most valamiért éppen Mata Hari jutott eszembe. 

Mitől lett minden ennyire bonyolult vagy nehéz? Pont attól, hogy a nők elfelejtenek emlékezni. Azt felejtjük el, hogy mit is jelent nőnek lenni. Egyre inkább hallani azt a médiában is, hogy felborultak a szerepek.  A nők már nem igénylik az udvarlást, könnyen adják magukat, vagy szinte ő maga vadássza le a férfit. A vezető pozíció nyomására, elvesztik női energiáikat. 

Azonban, amikor a nő megtagadja saját női energiáit és elfelejt kapcsolódni vele, akkor jönnek a női szervi betegségek és a lelkiről még nem is beszéltem. Hisz a test és lélek kapcsolatban áll, a testi probléma a már meglévő lelki kivetülése. 

Mi lenne a helyes út számunkra? Először is megtanulni emlékezni, önmagunkat megismerni nőként. Minden nőben ott munkál több női archetípus is, azonban mindenkinél az egyik mindig erősebb. Azt, hogy éppen melyik minőségünket éljük, függ az adott kortól, élethelyzettől. Ha ismered önmagad, saját értéked, akkor ki tudod minden helyzetből hozni a legjobbat, önmagad és a körülötted élők számára is. Mert a nő alapból gondoskodó, ritkán gondol csak önmagára. Fontos számára a másokkal való törődés. 

Azonban ezt a törődést képesek vagyunk önfeláldozássá tenni. Ez is egy régi, negatív minta, melyet át lehet írni. Gondoskodni és szeretni úgy, hogy közben ne rendeljük magunkat alá másoknak. Ne akarjunk megfelelni másoknak és ne magunkat tegyük az utolsó helyre. Mivel adni csak az tud, akinek van mit adnia. Amikor teljesen kimerítjük, lenullázzuk magunkat, akkor csak idegeskedés van, rombolás, hisztéria. A saját édesanyám is egyedül nevelt minket, sokszor volt ideges, feszült és nem tudott jó példával elöljárni.

Ha már anya vagy, akkor különösen nagy a felelősséged. Mivel a lányod, téged fog másolni. Te vagy a minta. Ha te nem tudsz neki pozitív mintával szolgálni, akkor azt a generációs csomagot viszi tovább, amit te is. Azonban, ah te most elkezded megváltoztatni magad, átírni a negatív programjaidat, akkor a lányod már nem fogja megkapni a családi negatív programcsomagot. Ő már vihet egy új mintát.

Nőként fontos, hogy a menstruációs véred elfogadd, hogy érzed, a ciklusod általi változást magadban és annak megfelelően, szelíden kedvesen bánj magaddal. Tanulj meg kapcsolódni a méheddel, női erőddel és a szíveddel. A párkapcsolat, társválasztás legyen benned tudatos. Vagyis tisztán lásd, hogy kire vágyik a szíved valójában. Amikor pedig még nem érkezett meg, felkészülni arra, hogy a szexualitást a lehető legteljesebben éld meg. Megismerni a saját testünk elsődleges, mert a férfi nem tudja kitalálni, hogy mire vágysz, ha te nem tudod, hogy - hogy működsz.  

Ha már anyaságra vágysz, akkor arra tudatosan érdemes felkészülni a fogantatástól a baba világra jöttéig. Ebben csodás segítők a mai is meglévő dúlák, születéssegítők, mert ők többet tudnak erről az egészről, mint egy hagyományos szülész nőgyógyász. Aztán fontos, hogy amikor anyává váltál, akkor megtanuld megtartani az egyensúlyt a szerepek között. Anya, feleség, szerelem, mivel a legtöbb házasság ekkor bomlik fel. A nő nem tud visszaváltani az anyaságból. 

Mindezek felett pedig ne feledd, hogy NŐ vagy. Valósítsd meg önmagad. Lehetnek álmaid, attól, hogy anya vagy és feleség, a munkádban is kiteljesedhetsz. Azonban nem kell mindenhol 100%-ot teljesítened, nem is tudnál. A nő a méhéből teremt, itt lakik kreatív alkotó erőnk, ebből bármit teremthetsz. Ébreszd fel ezt az erőt. Engedd megszületni magadban a Bölcs Nőt! Mert annak idején, a nők, akik intuitívak, ők voltak a tanács tagjai, mivel képesek vagyunk átlátni az illúzió fátylán, ha erőnket jól használjuk. Tanácsokat adni a saját családunk tagjainak, vagy annak a kis közösségnek, mely körbe vesz. 

Ebben tudok segíteni neked, a különféle női csoportos programjaimmal, egyéni konzultációkkal, oldással. Egyenlőre az új weboldalam még nem készült el, addig itt érsz el. Keress bátran.


Namaste Zia

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése