2018. szeptember 28., péntek

Miben más a női jóga? 8 alkalmas bevezető kurzus

November 8.-án (csütörtökön) 17.30-19 óráig: Anaya Nőijóga:  kezdő kurzus

„A méh az álmok, önmegvalósítás szimbóluma. Egészségi állapota tükre érzelmi állapotának, a lélek legmélyén önmagunkba vetett hitünknek.” (Kornhoffer Tünde)

Szeretnél nőként kiteljesedni és ehhez megismerni tested, női ciklusod működését, szeretni, elfogadni magad? 

A női jóga alkalmazott jóga: a gyakorlás fókuszában a női szervek állnak. A női minőség, archetípus (ősi minta) a holdhoz kapcsolódik. A hold ereje nem csak a tengerekre van hatással ezáltal, hanem a nőként az érzelmeinkre, testnedveinkre, álmainkra. A hold energiájával tudatosan kapcsolódva, hatalmas teremtő és belső erőre tehetünk szert. Nőként a ciklusunk váltakozásával megfigyelhetjük a testünk újra és újra megújulási táncát. Fontos, hogy érzékenyen álljunk hozzá ilyenkor a jógához. Szervezetünkben a különböző pózok különböző válaszokat eredményeznek. Az ászanákkal (gyakorlatok) mellett sokat foglalkozunk, a női lélekkel is. 

Minden nőnek fontos és elengedhetetlen, hogy megerősítse kapcsolatát saját méhével és támogassa azt, amennyire csak tudja. Amikor ugyanis meggyógyítjuk kapcsolatunkat méhünkkel, a benne rejlő életbölcsességünk segítségével képesek leszünk újra felvállalni ama hatalmas jelentőségű szerepünket, mint hogy segítsünk feléleszteni az olyan elvesztett tulajdonságokat, mint kreativitás, intuíció, női bölcsesség és a ciklikus élet fontossága. A nők méh ciklusának 6 testi, érzelmi, energetikai minőségben elkülönülő része van. Szeretnéd te is jobban megismerni a tested, működésed, megismerni önmagad? Szeretnéd hatékonyabban megélni a női ciklusod változásával a nőiséged, érzelmeid, erődet? Akkor itt a helyed. 

Ezen az 8 alkalmon megtanuljuk, hogy hogyan csendesítsük le az elménket, középpontba hozni magunkat. Megismerkedünk a ciklusunknak megfelelő ászanákkal (gyakorlatok). Nyugtató és feltöltő pránajáma (légzőgyakorlatok) végzünk. Valamint a nehéz napokra olyan relaxációs gyakorlatot ami segít megnyugodni, ellazulni (lazítás), jóganidrával (mélyrelaxáció) a gyógyító hatást fokozni. Megtanulunk kapcsolódni méhünkhöz, holdvérünkhöz, nőiségünkhöz erőt meríteni belőle.


A jóga mellett alkalmanként használunk imaginációt ami segít az érzelmi, lelki vagy mentális nőiségünk útján lévő blokkok feloldására. Ebben a tanfolyamban egyesítettem a több éves jógaoktatói és papnői tudásom. Gyere és te is jógázd magad Istennővé, mert az vagy.   

A 2. órán megtanulunk lazítani, ellazulni, jól lélegezni, kikapcsolni, kapcsolódni testünkhöz.
A 3. órán megismerkedünk a 6 ciklussal, az ahhoz kapcsolódó érzelmi, fizikai állapotokkal, hogy mire érdemes figyelni. Felfedezzük, megismerjük női szerveink, testünk határait, tovább erősítjük a kapcsolatunkat a testünkkel.
A 4. órán megtanulunk kapcsolódni holdvérünkhöz, mely a nőiség útján az első beavatási kapu. Felébresztjük szakrális (isteni) női minőségünk.
A 5. órán a fókusz a légzésen lesz, megtanuljuk miben tud segíteni a légzés, a prána (energia) felvétele.
A 6. megismerkedünk a menstruáció utáni időszakkal, az új kezdetek, ehhez kapcsolódó gyakorlatokkal.
A 7. alkalom az ovuláció megelőző és az ovulációs napok gyakorlatairól szólnak, hogyan használjuk termékenységünket életünk minden területén. 
A 8. alkalom az ovuláció utáni napok energiájáról és gyakorlatairól szól. 
Amit egészen biztos, hogy kapsz ettől az 8 alkalomtól, egy biztonságot nyújtó nővéri kört, megértést, meghallgatást, elfogadást, jókedvet, vidámságot, felfrissülést, lelki és fizikai egyensúlyt, békét, egészséget, harmóniát. Női energiáid egyensúlyba kerülnek. Visszatérhet az önbizalmad, női kisugárzásod megnövekedhet. A női szervekben lévő panaszok, betegségek gyógyulhatnak. Akár meglévő női betegségek gyógyulhatnak, ciszták, miómák, polipok tűnhetnek el. Ha gyermeket szeretnél, nőhet a termékenységed.

Amit hozz magaddal az kényelmes öltözék. Az óra megkezdése előtt már legalább másfél órával ne egyél.

Helyszín: Budapest, Bródy Sándor utca 27. Kapucsengő: 20. Emelet: 2. (A Rákóczi téri villamos megállónál leszállva 3-5 perc céta)
Bejelentkezés nálam mailban: mudrazia@gmail.com, kérdés esetén az alábbi számon érsz el: 20/314-2954.

A kurzus díja: a 7 alkalom: 14.000-ft, amennyiben hiányzás történik, lejárható.

A terem befogadó képessége korlátozott, max 6 fő fér el. Ezért minél előbb jelezd a részvételi szándékod. Köszönöm. A tanfolyam végeztével az órák folytatni fognak tematikus nőijógaórakként.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése