2017. október 5., csütörtök

Hogyan válj modernkori Istennővé?

Miért fontos, hogy nőként találkozzunk a bennünk élő Istennői minőségekkel? Mielőtt az Istennő papnőjévé váltam volna és elindultam volna az Istennő útján, sosem gondoltam végig, hogy mit is jelent nőnek lenni. Amikor tudatosan végig jártam a nőiség beavatási ösvényeit. Magamhoz vettem az erőt, amivel nem is gondoltam, hogy rendelkezem, akkor éreztem meg, hogy valójában mit jelent nőnek lenni.

A mai világban nem tanítják sehol meg a nőknek, hogy a felnövekvésünkkel, hogyan éljük meg a nőiség beavatási kapuin való áthaladást. Hogyan váljunk tudatos, érett, bölcs nővé és támogassuk ebben egymást. Nincs már, ki elmesélje a történeteket, ahogy régen a tűznél a törzs öregjei megtették. Hogy mik is ezek a beavatási kapuk, milyen életszakaszhoz kötődnek?

Az első, amikor a kislány felnő, elcsöppen az első holdvére. Régen ezt az alkalmat az anyák büszkén ünnepelték a lányaikkal.  A menstruációs vér szentnek számított, varázserőt tulajdonítottak neki. A lányok büszkék voltak, amikor megjelent az első menstruációjuk, érezték, hogy valami megváltozott bennük. A mai világban a menstruációról néha beszélni is szégyen és a lányokat a szülők onnantól fogva még jobban féltik.

A következő beavatási kapu a szüzesség elvesztése. A kislány ekkor már teljesen felnőtté, éretté vált. A szexualitásnak a mai napig nincs kultúrája. Sehol sem tanítják, így a legtöbb fiatal a pornófilmekből tanul. Az egyik legjobb út a szexualitásban való kiteljesedéshez a tantra. Ahol megtanuljuk a teljes megnyílást egymás felé és tiszteletet, jelen lenni a kapcsolódásban.



A harmadik kapu, amikor a nő életet ad egy gyermeknek. Az anyává válás hatalmas transzformációs folyamatot indít el a nőben, minden szinten. A mai világban ekkor válik a legnehezebbé a nők helyzete. Hisz helyt kell állnia dolgozó nőként, feleségként és anyaként. A legtöbb nő mindenhol maximálisan szeretne megfelelni és helytállni. Azonban ez szinte lehetetlen.


A negyedik kapu az öregedés, a menstruációs vér elapadásával a nő úgynevezett bölcs asszonnyá érik. Régen a törzsekben ők voltak a vének tanácsának tagjait, akiket tisztelet övezett. Mára az öregedés félelmet kelt, szégyen és az idősek legtöbbje kirekesztetté válik.
Ezeknek az életciklusoknak a nem jól megélése sok traumát okozhat. A legtöbb nőnek nincs kivel megbeszélnie nőiségéhez kapcsolódó problémáit és nincs körülötte egy támogató kör. Ezért is fontos, hogy újra kapcsolódjunk egymáshoz, mint annak idején a törzsekben és szerető együttérzéssel forduljunk egymás felé. Segítsük egymás gyógyulását. Ezért is 2018. január 17.-én indítok útjára egy új női csoportot. A hogyan válj modernkori Istennővé címmel. Addig is még december 20.-án párkapcsolat témán dolgozunk, közös meditációval a Magnetházban. Mindezekről és az egyéni oldásokról hírlevélben értesülhetsz, amire feliratkozni a maatiz@gmail.com címen lehet.

Namaste Zia

     

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése