2016. december 15., csütörtök

A rezgésszintünk növelésével, emelkedik jól levésünk állapota

Állítólag az egyik leg depressziósabb nemzet vagyunk. Ami számomra elég szomorúan hangzik. Felmerül bennem a kérdés, hogy az emberek nem tudják, hogy a saját érzelmi állapotukért, jól létükért ők a felelősek? Ezek szerint ennyien nem tudják, hogy van más választásuk is? Mi vezethet egy embert nálunk a depresszióba? Ezen a statisztikán látszik, hogy 98 óta igen csak nőt a kezelésre szoruló beteg száma. Mi lehet az ok? Foghatjuk a rohanó és folyamatosan fogyasztói életmódra? Arra, hogy az emberek mindig többet és többet akarnak, azonban nem telik rá, ettől folyamatosan a hiány állapotában tarják magukat és a rezgésszintjük leesik. 

Minél inkább arra fókuszálunk amit még nem szereztünk meg, annál elégedetlenebbek leszünk. Minél elégedetlenebbek vagyunk, annál alacsonyabb a rezgésszintünk. A nagy rohanásban nincs időnk a barátainkra, párunkra, családunkra. Kapcsolataink ellaposodnak, felületessé válnak. A munkahelyen egyre több felelősséget pakolnak ránk és elvárásokat, amiknek igyekszünk megfelelni. Nem csoda, hogy a mai társadalom és az emberek betegek. Elcsúsztak az értékek. 

Mi is a magas rezgésszint? Nem vagyok én sem nagy fizika szakértő és nem tartozott a kedvenc tantárgyaim közé. Azonban azt tudom, hogy a testünk is rezgésekből áll, valójában mindennek van rezgése, ami körülöttünk van. Még az élettelennek tűnő tárgyaknak is, mivel azok is, ahogy mi is fel tudják venni más rezgéseit. Minél magasabb a rezgésszintünk, annál jobban érezzük magunkat. A rezgésszintet ugyanis a gondolataink és érzéseink befolyásolják. Minél boldogabbak, örömtelibbek vagyunk, annál magasabb a rezgésünk. Minél szomorúbbak és borúlátóbbak, annál alacsonyabb a rezgésünk. Biztosan tapasztaltad te is, amikor egy beteg, vagy szomorú vagy panaszkodó ember közelében voltál, hogy nem érezted jól magad. Igen a rezgéseket át is tudjuk venni mástól. Amikor a párom volt depressziós és együtt éltünk nem volt jó érzés a közelében lenni, pedig szerettem. Ilyenkor méginkább fontos, hogy magadat magas rezgésen tartsd.

Ha valaki különösen szenzitív, mint ahogy én is, fontos, hogy folyamatosan megtisztítsa magát, mások érzéseitől, gondolataitól. Vagy megtanulja átengedni magán ezeket. Erre nagyon jó módszer a meditáció, és a légző technikák. Ha az embernek van már egyfajta tudatossága és befelé figyel, megérzi, hogy mi az ami a benne kavargó érzésekből nem az övé. A tudatosítással már meg tud történni az elengedés. Egy másik egyszerű módszer a víz használata. 

A víz tisztítja az érzelmeket. Ha nagyon magunk alatt vagyunk, akkor akár egy egész hétvégés welleness programot érdemes betervezni. Ha nincs rá idő, mód, akkor kitűnő a kádban fürdés is, tengeri sóval (ami tisztít) vagy illatos, pl.  levendulás sóval és mécsesekkel körbe véve, közben lassan mélyeket lélegezve. Körülbelül egy fél órát töltsünk a kádban és tökéletesen lenyugtat és megtisztít. Vizsgáljuk meg az értékrendünket. Mi a fontos számunkra az életben? A felhalmozás, birtoklás, a másoknak megfelelni akarás, a kitűnni a többiek közül? Ezek általában az ego játszmái. Az ember vágyhat tárgyakra, érhet el sikereket, azonban a lényeg az, hogy milyen módon és milyen áron. 


Az emberi kapcsolatok mindennél fontosabbak. A kapcsolataink a szüleinknél, testvéreinknél kezdődnek. Mindenki hatással van mindenkire, még ha nem is tud róla. Anyánkkal való kapcsolatunk a nőkkel való kapcsolatainkra, apánkkal való kapcsolatunk a férfiakra. És a legmeghatározóbb, bármilyen furcsán is hangzik, az önmagunkkal való kapcsolat. Ahogy magunkkal bánunk, úgy bánunk másokkal is. Legyél nagyon kedves, gyengéd és megengedő magaddal és észre fogod venni, hogy alakulnak át a kapcsolataid pozitívabbá. 

Végezetül egy filmecske, amiben 11 pontban van összeszedve, hogyan tudod még emelni a rezgéseidet. 


Ha pedig tovább szeretnél lépni és tenni saját jól létedért, örömmel látlak a jógaóráimon vagy egy egyéni tanácsadáson. 

Namaste Zia



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése